Jarno Lappalainen Tietopohjaista politiikkaa, avoimempaa Suomea

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 57 min sitten

Pelicansilla kova vire Liigassa – tähtäimessä runkosarjan kakkospaikka

1 tunti 4 min ago

Lahden Pelicans on kovavireisin joukkue jääkiekon Liigassa. Kun Pelicans keskiviikkona kaatoi vieraissa Vaasan Sportin 7-4, tuli joukkueelle jo kuudes voitto putkeen.

Ottelussa vierasjoukkue Pelicans teki tasaista jälkeä ja voitti jokaisen erän maalilla (3-2, 2-1 ja 2-1). Hynek Zohorna tehoili voittajille pisteet 2+2. Oliwer Kaski (2+1) ja Aleksi Mustonen (0+3) olivat kolmen pinnan miehet.

Sportille osuivat Aleksi Ainali, Joel Kiviranta, Tony Sund ja Brody Sutter. Ensimmäisessä erässä maalivahti Mika Järvinen teki tilaa Sami Aittokalliolle.

Jokerit tappioputkessa kotijäällä

1 tunti 21 min ago

Jokerit koki keskiviikkona jo neljännen perättäisen tappionsa kotikaukalossaan. KHL:n viime kauden mestari Ak Bars Kazan oli parempi 3-2.

Jokerit voitti kolmannessa erässä laukaukset 17-3. Pekka Jormakan 2-3 -kavennusmaali jäi kuitenkin erän ainoaksi.

- Erittäin laadukas jääkiekko-ottelu. Tuntui, että oltiin koko ilta parempi jääkiekkojoukkue. Mutta tehottomuus vaivasi. Ylivoima oli hyvää, mutta tolpat kilisi ja sen viimeisen laukauksen laatu jäi piippuun, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa verkkosivujen mukaan.

Orpolta ”viimeinen naula soten arkkuun”? – VU: Kokoomus ei vaadi ryhmäkuria

23.1.2019 18:42

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on antanut lausunnon, jota innokkaimmat veikkaavat viimeiseksi naulaksi sote-uudistuksen arkkuun. Entinen sote-ministeri toppuuttelee tulkintaa.

Paljastus eduskunnassa: Turvapaikanhakijoiden sanktiota ei käytetä, koska se on ”turvallisuusriski”

23.1.2019 17:19

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan jäsen Päivi Räsänen (kd) kertoi eduskunnassa, että turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan sanktiomahdollisuutta ei ole käytetty muun muassa siksi, että se koetaan turvallisuusriskiksi. Kansanedustajan paljastus perustuu tarkastusvaliokunnan saamaan tietoon.

Uusi tuki maaseudulle – Ministerin ehdottamaa kyläkauppatukea voisi saada jopa 15 000€ vuodessa

23.1.2019 16:39

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) ehdottaa uutta tukea kyläkaupoille harvaan asuttujen alueiden palveluiden turvaamiseksi. Uutta tukea varten on varattu täksi vuodeksi miljoona euroa.

”Monilla seuduilla kyläkaupat ovat ainoa lähipalvelu, ja siksi niiden pärjäämistä on tuettava”, toteaa Leppä tviitissään.

Rallin MM-sarja käynnistyy – Montessa mukana neljä suomalaista

23.1.2019 16:20

Rallin MM-sarja starttaa torstaina perinteitä hohtavalla Monte Carlo-rallilla. Kisassa on mukana neljä suomalaista, joista kolme kisaa WRC-kalustolla.

Jari-Matti Latvala jatkaa uraansa Toyotalla ja Teemu Suninen M Sportin Fordilla. Esapekka Lappi on puolestaan siirtynyt Citroenille kuusi edellistä maailmanmestaruutta voittaneen Sebastien Ogierin tallikaveriksi.

Tutkimus löysi ”pehmeän budjettikurin ongelman”: Sote-uudistus heikentää kannustinta säästää ja tehostaa

23.1.2019 16:15

Juha Sipilän hallituksen ajaman sote-uudistuksen rahoitusmalli heikentää merkittävästi maakuntien kannustimia sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotannon tehostamiseen, arvioivat Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) tutkijat. He peräänkuuluttavat uusille maakunnille verotusoikeutta.

Uudistuksessa on tarkoitus siirtää sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu kunnilta maakunnille. Toisin kuin nykyisillä kunnilla, maakunnilla ei olisi verotusoikeutta, vaan rahoitus tulisi valtion budjetista ja palveluiden käytöstä kerätyillä asiakasmaksuilla.

”On ällistyttävää, että hallitus ei ymmärrä luovansa mahdottoman tilanteen osalle suomalaisia”

23.1.2019 15:48

Asiakasmaksulain uudistus syrjäyttää työttömiä terveydenhoidosta, pelkää Työttömien Keskusjärjestö.

Järjestö vaatii niin sanotun välimaksukaton säilyttämistä terveyskeskusmaksuissa. Kaavailtu asiakasmaksulain uudistus ja välikaton poisto heikentää entisestään työttömien mahdollisuuksia hakeutua terveyspalveluihin, järjestö vetoaa.

Eveliina Piippo hiihti MM-hopeaa

23.1.2019 15:41

Suomi saavutti hiihdon nuorten MM-kisoissa Lahdessa keskiviikkona kolmannen mitalinsa Eveliina Piipon otettua alle 23-vuotiaiden 10 kilometrin kisassa hopeaa. Piippo hävisi kultaa voittaneelle Venäjän Maria Istominalle vain sekunnilla. Kolmanneksi hiihtänyt Norjan Tiril Udnes Weng hävisi Istominalle 29,6 sekuntia.

- Taktiikkani oli mennä ensimmäinen kierros hitaampaa ja antaa kaikkeni toisella kierroksella. Aloitin kuitenkin melko lujaa, mutta minulla oli voimia pitää samaa vauhtia läpi koko kisan, Piippo kertoi.

Sote-keskuksille maksettaisiin tarpeettomasti 50–80 milj.€ – Tutkimus löysi sotesta uuden ongelman

23.1.2019 15:16

Sote-uudistuksen myötä sote-yrityksille ja muille sote-keskusten järjestäjille voidaan maksaa tarpeettomasti korvauksia yhteensä noin 50–80 miljoonaa euroa, arvioivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Valtion taloudellinen tutkimuslaitos (VATT).

Ehdokas: Kansanedustajien 6 510 €/kk-palkkioon tulosvastuu – ”Kytkettävä kansalaisten ostovoimaan”

23.1.2019 14:29

Liberaalipuolueen kansanedustajaehdokas Marko Kettunen ehdottaa Puheenvuoron blogissaan tulospalkkauksen ulottamista eduskuntaan ja kansanedustajiin. Hän huomauttaa, että tulospalkkiot ovat arkipäivää jo monille palkansaajille niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

No nyt: Suomi on maailman ykkönen – ”Tuottaa eniten hyvää ihmiskunnalle”

23.1.2019 14:17

Suomi on sijoittunut ykköseksi keskiviikkona julkaistussa The Good Country Index -mittauksessa, tiedottaa ulkoministeriö.

”Tutkimuksen mukaan Suomi tuottaa kokoonsa suhteutettuna eniten hyvää ihmiskunnalle ja kuormittaa maailmaa kaikista valtioista vähiten”, ulkoministeriö kertoo.

Indeksi julkaistaan nyt neljättä kertaa ja Suomi singahti neljänneltä sijalta ensimmäiseksi. Muut kärkimaat ovat Irlanti, Ruotsi, Saksa ja Tanska.

Professorit: Sipilän hallituksen tärkeä sote-perustelu ”kyseenalainen” – Varoitus merkittävistä ”kerman kuorinnan” ongelmista

23.1.2019 12:11

Professoreista koostuva talouspolitiikan arviointineuvosto antaa sekä risuja että ruusuja hallitukselle talouspolitiikan hoidosta.

Arviointineuvosto katsoo hallituksen saavuttaneen työllisyystavoitteensa ja lähes tulkoon keskipitkän aikavälin talouden tasapainotustavoitteensa, mutta pitkän aikavälin kestävyysvajetta hallitus ei ole pystynyt kuromaan umpeen.

Pitkän aikavälin tasapaino edellyttäisi noin neljän prosenttiyksikön pysyvää rahoitusjäämän kohentumista joko menoja tai tuloja sopeuttamalla.

SAK:n Eloranta tylyttää aktiivimallia keskustan lehdessä: ”Tätä ei kyetä ymmärtämään – muserrettu, syyllistetty ihminen on kauempana työllistymisestä”

23.1.2019 12:10

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta arvostelee Suomenmaassa ja SAK:n sivuilla julkaistussa kirjoituksessaan, että aktiivimalli pikemminkin ajaa työtöntä kauemmaksi työllisyydestä kuin auttaa häntä työllistymään.

Suomenmaa on pääministeripuolue keskustan pää-äänenkannattaja. Eloranta arvostelee, että työttömyys nähdään Suomessa nykyisin ”yksilön vikana”, ”eikä yhteiskunnan vastuuta ja roolia haluta tunnustaa”.

”Jostain verhojen takaa aina putkahtavat” – Komissaaritarjokas Heidi Hautalalta suora haaste Jutta Urpilaiselle

23.1.2019 11:22

Suomi saa Euroopan komissioon yhden komissaariin, mutta vihreistä tehtävään on tarjolla jo kaksi ehdokasta. Erikoiselta kuvio näyttää siksikin, että perinteisesti komissaarin paikka on suurten hallituspuolueiden kahden kauppa.

Vihreiden pitkäaikainen europarlamentaarikko ja komissaaritoiveistaan jo viime kesänä ilmoittanut Heidi Hautala perää muutosta komissaarin valintatapaan. Hänestä Suomen komissaarin pitäisi olla ehdolla myös europarlamenttivaaleissa.

”Osaamista saisi olla vähän enemmän” – Ay-pomoilta kalsea arvio Sipilän hallituksesta

23.1.2019 10:23

Työmarkkinajohtajat paljastivat työmarkkinajohtajien paneelissa tiistaina, millaista hallitusta he toivovat Suomeen ensi vaalikaudeksi.

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava toivovat Suomeen hallitusta, joka taitaa työmarkkina-asiat Juha Sipilän (kesk) hallitusta paremmin.

Järjestöjen edustajilta kysyttiin paneelissa, millainen hallituspohja olisi heille mieluisin. Kukaan ei suostunut nimeämään mitään puolueita, mutta palkansaajajärjestöjen tyytymättömyys nykyhallituksen toimintaan kuului vastauksissa selvästi.

Sdp-johtaja jyrähtää polttomoottoriautolinjasta: ”Väärää tietoa”

23.1.2019 10:02

Sdp:n kolmas varapuheenjohtaja Ville Skinnari jyrähtää tiedotteessaan, että sdp:n autokannasta leviää ”väärää tietoa”. Skinnarin mielestä sdp:n ilmasto-ohjelmaa on julkisuudessa tulkittu ”vähintään virheellisesti” ja ”jopa tahallaan väärin ymmärtäen”.

Julkisuudessa on keskusteltu sdp:n viime viikolla julkistamasta ilmasto-ohjelmasta, jossa puolue linjaa, että ensi vaalikaudella tulisi tehdä suunnitelma polttomoottoriautoista luopumiselle. Kuitenkaan puolue ei linjannut, milloin polttomoottoriautoista tulisi luopua.

”Minua kammoksuttaa, ei päätöksenteko voi tällaista olla” – Kokoomuksesta jämäkkä viesti hävittäjähankinnoista Ylellä

23.1.2019 09:05

Kokoomuksen kansanedustaja, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva moitti keskiviikkona Ylen Ykkösaamussa sdp:tä ja muita oppositiopuolueita niiden kriittisestä suhtautumisesta uusien hävittäjien lukumäärään.

Kanervan kanssa keskustelemassa olivat puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd) ja rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Uusi ennuste: ”Sdp:lle harmaita hiuksia” – Nyt näkyy myös vihreissä pomppu

23.1.2019 07:55

Viestintätoimisto Ellun Kanojen tutkimusjohtajan Jukka Mannisen laatimassa kevään 2019 eduskuntavaalien paikkaennusteessa näkyy pomppu sekä vihreiden että perussuomalaisten kohdalla.

Perussuomalaisten gallupkannatus on ponnahtanut viimeaikaisissa gallupeissa. Ilmiö osuu yksiin ajankohdan kanssa, jolloin Suomessa käynnistyi laaja keskustelu seksuaalirikosepäilyistä Oulussa.

Leijonissa mitaleita voittanut maalivahti sai rahakkaan NHL-sopimuksen

23.1.2019 03:07

Edmonton Oilers on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen maalivahtinsa Mikko Koskisen kanssa. Koskinen tienaa uuden sopimuksensa myötä peräti 4,5 miljoonaa dollaria kaudessa.

Koskinen oli viime kauden jälkeen tehnyt Oilersin kanssa yksivuotisen sopimuksen, josta tienasi 2,5 miljoonaa. Uuden sopimuksen myötä voi sanoa hänen ylittäneen odotukset.

Koskisen alku Oilersissa oli vaikea. Vielä syksyllä arvioitiin, ettei hän syrjäyttäisi Cam Talbotia ykkösmaalivahdin paikalta.

Talven aikana Koskinen on pelannut loistavasti.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat